неділя, 12 червня 2016 р.

Звіт методичного об'єднання вчителів трудового навчання, музичного та образотворчого мистецтв за 2015-2016 навчальний рік

   Протягом навчального року вчителі трудового навчання, музичного та образотворчого        мистецтв  активно працювали над проблемою МО:
"Шляхи підвищення ефективності сучасного уроку".
           Протягом навчального року було проведено 4 засідань МО. На засіданнях  проходить знайомство з новою методичною літературою, змінами в програмі, та  методичними рекомендаціями, організовуються конференції по обміну досвідом роботи.
            Вчителем образотворчого мистецтва Короленко Л.В. постійно проводяться тематичні виставки учнівських робіт .
                Відповідно до наказу управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 04.05.2016 № 128 «Про підсумки конкурсу на кращу серію цифрових ресурсів» серед учасників конкурсу на кращу серію цифрових ресурсів, які отримують сертифікати КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» - Короленко Людмила Віталіївна за серію цифрових ресурсів із теми «Стилізування та орнаментальне оздоблення форм у декоративно-прикладному мистецтві».
-       Короленко Л.В.  брала активну участь у підготовці і проведенні  районного семінару заступників директорів з навчально-виховної роботи. Тема доповіді:  «Нестандартні форми проведення сучасного уроку» (грудень 2015) 
         На уроках з трудового навчання розробляються проекти та виконуються презентації, захисти цих проектів учнями, організовуються виставки учнівських робіт. 
     Майстерні з трудового навчання це "невідкладна допомога школі в сфері обслуговування".
          Вчитель Шаблій О.М. приймала активну участь в підготовці і проведенні районного семінару вчителів трудового навчання який проходив на базі нашої школи. Тема: "роектні технології та інформатика». (жовтень 2015).
           Працює над розробкою  бінарних уроків «Технології та інформатика».
     Вчителі  проводять цікаві заходи з позакласної роботи з учнями школи. Так вчитель      музичного мистецтва Мозгова Л.В. брала активну участь в підготовці та проведенні:

  • районного семінару педагогів-організаторів (грудень 2015);
  • проведення районного семінару вчителів зарубіжної літератури та музичного мистецтва на базі нашої школи (лютий 2016);
  • творчі колективи школи зайняли призові місця на районному конкурсі «Пісенний дивограй Черкащини»;
  • брала участь в творчій групі вчителів музичного мистецтва (протягом року);
  • приймала участь в обласній інтернет-конференції  «Інноваційні форми роботи вчителів предметів художньо-естетичного циклу» (квітень 2016)
  • обласному семінарі учителів предметів художньо-естетичного циклу з проблеми: «Мета, завдання, зміст художньо-естетичної освіти – реалії та перспективи». (листопад 2015).      

Немає коментарів:

Дописати коментар